150 jobb räddade i det tysta

I det tysta har minst 150 jobb räddats i Västerbotten och Norrbotten i fjol. Under stor sekretess har 30 företag helt gratis fått professionell hjälp med att undvika konkurs.

Detta hos Företagarnas pilotprojekt Företagsjouren, där Camilla Sundling jobbar:

– Jag tror många är ovetande om att Företagsjouren finns till, men nu har vi möjlighet att gå ut med bredare marknadsföring, säger hon.

En hotande konkurs är inget som företagaren vill ska komma ut för enbart ryktet kan göra att det går ännu snabbare utför. Men genom genom att ringa Camilla Sundling på Företagsjouren har de tryggt kunnat berätta hur det ligger till och hon har slussat vidare till den lämpligaste hjälpen. Vanligen att en jurist tittar igenom papperen. Men det har till och med funnits möjlighet att slussas vidare till psykoterapeut, det låter långt från företagens ekonomiska vardag men konkurshotet kan göra en människa oförmögen att tänka klart.

Sten Anders Gustavsson VD på ALMI nord säger att förutom den rent ekonomiska vinsten i att rädda jobb och företag är Företagsjouren en stor framgång på det mänskliga planet.

Örjan Holmberg, SR Västerbotten