1 av 2
Sara Wemstad, ordförande i STIL. Foto: Boel Engkvist. SR Norrbotten
2 av 2
Rytmiksalen på Institutionen för musik och medier renoveras. Foto: Boel Engkvist. SR Norrbotten

Renovering upprör studenter

Träningslokalerna på Institutionen för musik och medier i Piteå håller på att byggas ut. Danssalarna måste blir mer användarvänliga. Men ombyggnationen upprör studenterna eftersom de får sämre möjlighet att träna och nyttja sina årskort.

I ombyggnationen ingår också en renovering av den så kallade rytmiksalen. Golvet är upphängt på reglar, vilka med tiden har blivit sneda. Det ger upphov till knarrande golv.

Men renoveringen ställer till problem för många, och bland annat STIL, Studentidrotten i Luleå, drabbas. De använder bland annat rytmiksalen till sina träningspass, men får nu se sig om efter andra möjligheter.

Ett av alternativen är Långskataskolan, men där finns varken spegel eller stereo, så motivationen till att ha pass där är mycket låg.

Resultatet har blivit att många STIL-pass får ställas in, och studenterna blir utan träningsmöjligheter. Inköpta årskort för dyra pengar går förlorade liksom förbättrade studieresultat, hävdar studenterna.

Det största problemet är att STIL inte blev förvarnade, utan samma dag som renoveringen började fick de reda på beslutet.

Enligt tränare och studenter sa Instiutionen för musik och medier att renoveringen skulle påbörjas först senare i vår.

Boel Engkvist, SR Norrbotten
boel.engkvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista