Kenneth Nilsson går över från socialdemokraterna till Kirunapartiet. Foto: Magdalena Martinsson

Han går över till Kirunapartiet

Ännu ett av Socialdemokraternas tunga namn i Kiruna går nu över till Kirunapartiet.

Kenneth Nilsson deklarerade redan för ett par veckor sedan att han lämnar Socialdemokraterna. Nu har han bestämt sig för att istället gå över till Kirunapartiet.

Främst är det partiets satsning på landstingsvalet som lockar Kenneth Nilsson, eftersom han petades från sossarnas landstingslista för att ha gått emot partilinjen.

– De har bestämt sig för en satsning på landstingsvalet, och jag är ju intresserad av att fortsätta med landstingspolitiken och får inte möjlighet att göra det i Socialdemoktraterna. Då framstår det som ett bra alternativ för mig.

Flera andra socialdemokrater har valt att lämna för Kirunapartiet, och det är också en anledning till Nilssons val.

– Många av dem som jag samarbetat bra med i Socialdemokraterna har ju gått över till Kirunapartiet, så det har också med saken att göra.

Det är ännu inte känt vilken politik Kirunapartiet kommer att föra, men det är inget som bekymrar Kenneth Nilsson.

– Det är ju ett nytt Kirunaparti som startar och de sitter och jobbar med ett partiprogram, men det gör ju de andra partierna också. När det gäller landstingspolitiken är det den inslagna vägen som gäller. Det vi har stridit för är det många Kirunabor som står bakom och det kommer Kirunapartiet att fortsätta driva, och då vill jag gärna vara med.

Hur ser du på kommunvalet?

– Om det finns möjlighet kommer jag att fortsätta även med den kommunala politiken, säger Kenneth Nilsson.

André Pettersson, SR Norrbotten
andre.pettersson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista