1 av 2
Arkivfoto: Maria Blomkvist/SR Norrbotten.
2 av 2
Dennis Pihl.

Alla friska inför slutspelet

På måndagskvällen inleds slutspelet för Luleå Basket i damligan. Och lagom till dess är alla spelare friska och krya - för första gången sedan 8 november.

– Det är vi inte riktigt vana med. Det startade den 8 november när Mikaela Hägglund var borta i två månader, sedan direkt efter Stina Nilsson som var borta i två månader. Plus lite andra sjukdomar och stukade fötter. Så det är första gången alla är med sedan dess, säger Luleå Baskets coach Dennis Pihl.

Hur är formen för Stina Nilsson?

– Det har sett förvånansvärt bra ut. Fysiskt är hon i bättre form än tidigare, så hon kan bli en joker för oss.

Luleå slutade femma i grundserien och får därför spela i kvartsfinalserie 2. Där slåss fyra lag om en plats, som leder till kvalspel mot fyran i den andra kvartsfinalserien om en semifinalplats.

Det offensiva spelet, med starkt trepoängsskytte, kommer förstås att bli viktigt. Men än viktigare, enligt coachen Dennis Pihl, är att defensiven fungerar som tidigare.

– Vi har haft problem med defensiven sedan jul. Vi måste upp på den nivån vi varit nu senast mot 08 och de senaste två veckorna på träning. Kan vi leverera det försvarsspelet så har vi goda chanser.

André Pettersson, SR Norrbotten
andre.pettersson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista