LKAB certifieras 2002

LKAB räknar med att kunna certifiera sin kvalite under 2002. Det uppger Anders Furbäck som är företagets kvalitetsdirektör. Han säger också att arbetet med att miljöcertifiera företaget ska starta under året. Båda sakerna är bra för LKAB:s konkurrenskraft.
Kvalitets- och miljöcertifiering är något som pågår inom stora delar av industrin. LKAB har sen en tid tillbaka arbetat med ett omfattande kvalitetssystem och räknar med att under året bli godkännda enligt det internationella certifieringssystemet ISO 9001:2000. Arbetet sker med hjälp av ett datoriserat system som beskriver LKAB:s verksamhet in i minska detalj. Det innebär i sin tur att man får bra kontroll på vad som sker på alla nivåer i företaget, t ex att det leds på ett bra sätt och att produktionen sker på ett visst förutbestämmt sätt. Det ger kunderna garantier för kvaliten och är också en viktig beståndsdel för LKAB gentemot företagets konkurrenter. Anders Furbäck säger också att frågan om en miljöcertifiering av LKAB:s verksamhet ska behandlas i företagets ledningsgrupp under 2002.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista