Sveriges Radios Reine Sundkvist och Britt-Inger Isaksson, enhetschef på barnavdelningen.

"Det är helt otroligt"

I dag var det årlig utdelning av pengar från Radiolagets välgörenhetsmatcher i länet. Britt-Inger Isaksson, enhetschef på barnavdelningen på Sunderby sjukhus fick ta emot checken på drygt 26 000 kronor.

Radiolaget har de senaste nio åren bjudit in idrottsstjärnor och lokala profiler att spela fotbollsmatcher med arrangörer runt om i länet. Alla ställer upp ideellt och intäkterna går till välgörande ändamål. De senaste åren har pengarna gått till barnavdelningen på Sunderby sjukhus som kunnat skapa en trevligare miljö för barnen.

– Egentligen är jag mot det här med tv och video, men här på sjukhuset är det en bra sysselsättning så tiden går fortare, både för barn och föräldrar. När vi flyttade in här var det bara gardinerna som talade om att det var en barnavdelning. Sedan har vi försökt piffa upp lite eftersom. Men det finns inga pengar till det, så för oss är det här en stor grej, säger Britt-Inger Isaksson, enhetschef på avdelningen.

André Pettersson, SR Norrbotten
andre.pettersson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista