"En gratischans Luleå inte får missa"

Luleå Hockey kan vid seger mot Södertälje i kväll återta slutspelsplatsen i elitserietabellen. Konkurrenten Modo tappade poäng i går, vilket öppnar för Luleå.

– Man har fått en gratischans och är inbjuden till festen igen. Och den här gången får man inte missa den, säger Sveriges Radio Norrbottens hockeyexpert L-G Niemi inför matchen mot Södertälje.

SSK som saknar hela elva spelare, som är avstängda (efter tumultet mot Skellefteå) eller sjuka/skadade.

Robin Lindqvist är tillbaka i Luleålaget efter sin hjärnskakning. Även lagkapetenen Anders Burström kommer till start efter knäskadan. Däremot saknas Pierre Johnsson på grund av sjukdom. Mattias Modig får fortsatt förtroende i målet.

Men det är i första hand målskyttet som måste bli bättre, menar L-G Niemi. Luleå har bara gjort ett mål på de två senaste hemmamatcherna.

– Det offensiva spelet måste bli betydligt bättre och bröderna Abbott måste börja leverera igen. Det har sett ängsligt ut och man är förstås tagna av stundens allvar, men man måste släppa det där nu och ta det för vilken match som helst.

En seger i kväll betyder att laget har allt i egna händer inför de två avslutande omgångarna i grundserien.

Ett missat slutspel kan bli en dyr historia för Luleå. Det innebär missade intäkter på omkring två miljoner kronor.

– Det är minst två hemmamatcher som försvinner, så det är mycket pengar som står på spel, konstaterar L-G Niemi.

Reine Sundkvist
André Pettersson
sporten.norrbotten@sr.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista