Luleå Hockey på väg mot slutspel

Luleå Hockey tog två oerhört viktiga poäng i kampen om slutspelet genom att vinna efter förlängning med 4-3 (2-2, 0-0, 1-1, 0-1) mot Rögle borta. Segerskytt blev Robin Johnson drygt en minut in i förlängningen.


Det innebär att Luleå på lördag spelar en direkt avgörande match mot Timrå om den sista slutspelsplatsen. Inför sista omgången är Luleå två poäng före Timrå, och tre poäng före Modo.

Nu räcker det med en poäng i den sista omgången.

– Men vi går för tre. Något annat finns inte, säger Luleås Johan Fransson.

Luleå och Timrå slåss om den sista slutspelsplatsen.

Vem som drar högvinsten kommer att avgöras i den sista omgången.

– Det är härlig morot att spela om. Men det att en poäng kan räcka tänker varken vi tränare eller spelarna på. Vi ska hem och vinna mot Timrå. Det är den inställning vi kör med, säger tränaren Roger Rönnberg och tillade:

– Man kan inte gå in i en avgörande match med för defensiv inställning.

I den nästsista omgången på torsdagen kom Luleå till Ängelholm med bara en poäng på sju raka bortamatcher.

Chris Abbott såg till att Luleå tog ledningen när han styrde in 1-0 efter sex minuter. Ett mål som Rögle kvitterade omgående. Laget, som ska till kvalserien, tog också ledningen. Men på 21 sekunder kvitterade backen Alexander Hedström till 2-2 med en fin soloåkning genom hela Rögle-försvaret.

Luleå var illa ute ett tag. Rögle skapade många målchanser men hade behövt vassare avslutare. I början av mittenperioden brände laget två frilägen och missade också grovt i ett tredje försök.

Så kom Pär Arlbrandts mål till 3-2 och då såg det ut som en trepoängare för Luleå inför slutstriden. Men med Mathias Månssons kvittering för Rögle försvann den möjligheten.

– Lite besviken är man att vi inte vann all poängen. Det som stod mellan oss och tre poäng var att vi drog på oss för många utvisningar, sade Roger Rönnberg.

I den sista omgången tar alltså Luleå emot Timrå.

Rögle åker till Örnsköldsvik och möter Modo. Med ambitionen att spela lika starkt då:

– Luleå är tunga att möta, man måste ha mycket kräm i benen och det hade vi. Vi gjorde en bra match och hade en bra inställning trots att vi inte har mycket att spela för. Den inställningen tar vi med oss till kvalserien, sade tränaren Gunnar Persson.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".