Luledokumentär favorit på festival

Luleåfilmaren Ingela Lekfalks dokumentär "Hur kunde hon" har blivit utsedd till favoritfilm på TEMPO Dokumentärfestival i Stockholm. 

Filmen handlar om en kvinna som blev HIV-smittad i sin ungdom och dolde det för alla. Hon avtjänar idag 2,5 års fängelsestraff för försök till grov misshandel. Misshandeln består av att hon haft oskyddat sex med sin man, samt burit och fött sina barn utan att meddela sjukvården att hon är hiv-positiv.

Under TEMPO-festivalen har filmen berört, stört och rört många, skriver Ingela Lekfalk i ett pressmeddelande.

-Att medverka i en dokumentär kräver ett stort mod. Jag är mycket stolt över Lillemor, som vågar ge en röst till något som så länge varit och fortfarande är förenat med skam och skuld. Jag hoppas att vi med denna film ska lyfta fram frågan hur det är att leva med och inte dö av HIV. Jag är så otroligt glad för att filmen blev festivalens favorit det betyder hur mycket som helst för oss alla som arbetat med filmen!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista