Åsa Wikström (M).

Topp-politiker hoppar av

Den moderata topp-politikern i Boden Åsa Ågren Wikström hoppar av sin kandidatur till det kommande kommunalvalet. Anledningen är att hon blivit nedflyttat på fullmäktigelistan från en fjärde till sjätte plats.

- Jag har varit med i kommunpolitiken i åtta år och jobbat målinriktat för att nå upp till mina egna ambitioner. Men det har inte lyckats hela vägen och då väljer jag att kliva av, säger Åsa Ågren Wikström som nu kommer att satsa på politiken på riks och lokalplanet.

På sin blogg skriver hon ” I takt med att jag fått tyngre uppdrag i partiet på nationell och regional nivå så har jag märkt av en större tystnad och motstånd lokalt bland en grupp partikollegor i Boden, något som visat sig i resultatet av provvalet och sen vid den slutliga utformningen av listan”. Och att hon nu hamnat längre ner på listan till kommunvalet gör att hon väljer att hoppa av kommunpolitiken efter nomineringsprocessens resultat som hon är lite förvånad över:

- Jag måste säga att jag är lite förvånad  med tanke på att jag sitter på ganska tunga uppdrag både centralt och regionalt.

Du väljer att hoppa av ganska nära innan valet, hur tror du det kommer att påverka valresultatet i Boden för Moderaterna?

- Moderaterna har gjort mycket och har många planer och jag vet inte om jag kan tillskriva mej allt för stor betydelse i det fallet. Men jag har tagit ett personligt beslut och ska nu satsa på riksdagsvalet, säger Åsa Ågren Wikström (M).

Åsa Ågren Wikström skriver på sin blogg att hon hade gärna fortsatt att jobba för bodensarna på lokalplanet, men starkare krafter inom partiet i Boden vill annorlunda.

Åsa Ågren Wikström sitter bland annat i länsledningen och partiledningen för moderaterna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".