Genrep Ice Globe Theatre

Ice Globe teatern i Jukkasjärvi har premiär på lördag kväll för sin uppsättning på samiska av Shakespeare's MacBeth, men redan i kväll är Jukkasjärviborna och boende i byarna runt omkring inbjudna till genrepet.
På teatern har det rått febril aktivitet hela dagen, enligt isteaterchef Rolf Degerlund. - Allt pågår in i det sista. Det ska ljussättas, fixas och grejas, och det slipas på isväggar och teaterns pelare putsas. Det är fullt tryck, säger han. Medieanstormning förra vintern Förra året bevakades premiären av 110 media från hela världen, i år är det något färre, 64 media. Men intresset har ändå varit stort, enligt Rolf Degerlund. - Det är ju alltid ett stort intresse runt Ice Hotel generellt och det här har ju inte gjort saken sämre, säger Rolf Degerlund. Teatern är öppen 75 kvällar, till och med den tredje april.
Helena Boström, SR Norrbotten
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".