Landshövdingen tar uppdrag på allvar

Bättre kommunikationer är det stora önskemålet hos de internationella företagen som testar bilar och bilkomponenter i Norrbotten. Det framkommer vid den rundresa som regeringens kontaktperson i biltestfrågor P-O Eriksson nu genomför i länet.

I oktober utsågs Norrbottens landshövding P-O Eriksson till regeringens kontaktperson i biltestfrågor. Nu håller han på allvar att sätta sig in i den rollen genom att besöka flera stora testanläggningar i länet.


- Kommunikationer verkar vara en av dom stora frågorna för näringen. Bland annat hos Mercedes framkom det önskemål om att landningsbanan vid Arvidsjaurs flygplats skulle behöva förlängas, så att man kan flyga hit med större flygplan, säger P-O Eriksson.


Enligt P-O Eriksson finns det även andra frågor utöver bra kommunikationer som känns viktiga att jobba med, bland annat boende och kompetensutveckling.


Per Gunnar Sundström, som är ordförande i biltestentreprenörernas branschorganisation, är även han inne på att kommunikationer är den viktigaste frågan för regeringens nya kontaktman för biltestfrågor.


- Bra flygförbindelser på Arvidsjaurs flygplats är den viktigaste frågan för att den här branschen ska överleva och fortsätta att utvecklas, säger Per Gunnar Sundström.