Luleå tekniska universitet bygger nytt

Nu görs nya investeringar på Luleå tekniska universitet. Det är bolaget Akademiska hus som satsar omkring 85 miljoner i ett nytt kårhus och nya idrottsanläggningar.

I månadsskiftet september-oktober börjar Akademiska hus AB bygga om kemilokalerna för studentidrotten och dessutom blir det ett nytt kårhus intill. Det nuvarande kårhuset läggs ner.


Vid sidan av kårhuset finns Porsöhallen, som är nersliten. Luleå kommun äger den idag och säljer den nu till Akademiska hus för 1.5 miljoner kronor. Det tjänar kommunen på eftersom en upprustning kostar omkring 5 miljoner. Det blir nu i stället Akademiska hus, som får rusta upp hallen.


Föreningarna får fortsätta att använda Porsöhallen


Luleås socialdemokratiska kommunalråd Karl Petersen är nöjd med satsningen att göra universitetet ännu attraktivare och säger att de idrottsföreningar, som idag utnyttjar Porsöhallen, förutom studenterna, även i fortsättningen ska få utnyttja den.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".