Det finns inget hot mot Strömbackaskolan

Polisen klarade igår kväll upp det hot som riktade sig mot Strömbackaskolan. En 16-årig elev på skolan har vid förhör erkänt att han skrivit det inlägg på internet forumet som uppfattas som ett hot. Han kan inte närmare förklara varför han skrev detta men uppger att det ett skämt.

Det var under eftermiddagen igår som skolledningen på Strömbackaskolan fick kännedom om att ett hot uttalats mot gymnasieskolan i Piteå. Skyddsombudet kontaktade polisen som omedelbart satte igång med en utredning. Den ledde till att den person som lagt ut texten kunde identifieras och förhöras.

Under förhören framkom att det inte fanns något allvar bakom hoten.

I ett pressmeddelande skriver skolledningen att "Det förekommer inte någon verklig hotbild, varken mot Strömbackaskolan, eleverna eller personalen. Det konstaterade polisen efter att ha hållit förhör med den person som hade lagt ut en hotfull text mot skolan på Internet."

– Det viktigaste är att vi nu vet att det inte förekommer något hot mot vår skola, konstaterar gymnasiechefen Eva Lindbäck som understryker att elever och personal kan lugnt och tryggt komma till skolan i morgon tisdag.

Efter förhör meddelade jourhavande åklagare att det inte skulle föreligga några tvångsåtgärder mot den misstänkte utan han frigavs.

SR Norrbotten
nyheter.norrbotten@sr.se