Brutalt knivrån i Övertorneå

Butiksinnehavaren i före detta Shell-stationen i Övertorneå utsattes för ett brutalt rån i eftermiddags och fördes kraftigt blödande till vårdcentralen. Rånaren greps av en polispatrull när han återvände till brottsplatsen.

Det var strax före klockan 14 i eftermiddags som rånaren kom in i butiken och högg butiksinnehavaren i ansiktet med en stor kniv. När han inte fick upp kassaapparaten tog han den med sig ut till sin bil, men sprang iväg från brottsplatsen med kassaapparaten när han inte kunde starta bilen.

Rådigt ingripande av vittne
Anledningen till att rånaren inte kunde starta sin bil var att ett vittne till rånet smög sig ut ur butiken och tog ut startnyckeln ur bilen. Under tiden förde butiksinnehavaren kraftigt blödande till vårdcentralen av sin kompanjon.

- Av någon anledning återvände rånaren till butiken och kunde då gripas av en polispatrull, säger Kurt Paavola, som är poliskommissarie i Övertorneå. Rånaren hade fortfarande kniven i handen, men gripandet gick lugnt till.

Tillståndet stabilt
Läkaren vid vårdcentralen bedömer skadorna som allvarliga. Kniven träffade en pulsåder i ansiktet och butiksinnehavaren har förlorat stora mängder blod, men mår efter omständigheterna bra.

- Rånaren är bördig från orten och känd av oss sen tidigare,  men inte för sådana här handlingar, säger Kurt Paavola.


Stig-Arne Nordström, SR Norrbotten
E-post