1 av 2
Idag inleddes byggandet av 40-miljonerssatsningen på Strandängarna i Kalix.
2 av 2
Rune Ejdegren, platschef på bygget av Strandängarna i Kalix.

Omtvistat bygge i Kalix igång

För drygt 20-år sen var det första gången som Strandängarna var uppe för behandling i Kalix kommun. Men nu är det dags för att bygga turistanläggningen med bland annat badpooler i Kalix. Idag sattes grävskopan i marken.

- Det kommer att bli intressant så håll er undan så att ni inte blir träffade av en traktorskopa, säger en glad Robert Forsberg(S) kommunalråd i Kalix.

Det är efter många års planering som nu projektet med Strandängarna kommit i gång.

Det senaste stoppet i processen var att den tänkta arrendatorn First Camp som skulle stå för hela kalaset hoppade av 40-miljonersprojektet. Men då beslutade kommunen att ta över projektet och till en början satsa 10 miljoner kronor, trots sin mycket ansträngda ekonomi.

Men nu är bygget igång efter att det pratats om i 20 år. Rune Eidegren platschef för bygget, säger att det svåraste är att samordna alla eftersom det är så kort byggtid då allt ska vara klart till den 30 juni. Men han gläds åt bygget och den satsning som görs i Kalix.

Reine Sundkvist, Sveriges Radio Norrbotten
reine.sundkvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista