Unga vill helst få andra jobb än kommunala

Svårt få sommarjobb för unga

Det är stora skillnader beroende på var man bor hur många sommarjabb det finns att söka.Totalt i landet fanns det förra veckan 4000 jobb färre att söka i år jämfört med förra året. Men i Luleå finns det i år 300 fler jobb.

När Arbetsförmedlingen hade sommarjobbensdag i Luleå stod fler arbetsgivare än förra året uppradade och kring 1000 personer trängdes för att ta sig fram och försöka knipa ett sommarjobb.

Maria Boström och Cyrel Lindbäck bor i Luleå och är på väg till sommarjobbens dag på arbetsförmedlingen. De hoppas på att få ett sommarjobb och gärna ett som inte är kommunalt, då de menar att de är för dåligt betalda.

Karl Lundqvist var också på plats på sommarjobbens dag, även han hoppas på ett jobb, gärna ett som inte är kommunalt då han menar att ett annat jobb kan vara meriternade för framtiden och bra att få med i CV:et. Men han tror att det är svårt att få något annat än kommunala då han fortfarande går i gymnasiet.

Pernilla Kommes, P3 nyheter Sveriges Radio
pernilla.kommes@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".