Anja Pärson åker SM i Björkliden

Alpina SM i Björkliden får ett rejält dragplåster. Det är många år sedan Anja Pärson senast körde ett SM, men nu är det återigen dags.

Den nyblivna OS-medaljören kommer att delta i alpina SM som hålls i Björkliden 12-18 april.

– Förhoppningsvis kommer Anja att köra samtliga discipliner under SM-veckan, skriver arrangörerna Kiruna BK och Björkliden Fjällby i ett pressmeddelande.

Pärson gjorde sitt sista OS i Vancouver nyligen. Efter en dramatisk krasch i störtloppet kom hon tillbaka och tog dagen efter ett bragdartat brons i kombinationen.

Vancouver-OS kan ha varit hennes sista framträdande i internationella sammanhang. Pärson har ännu inte bestämt om det blir en satsning nästa säsong.

Även Sveriges andra alpina OS-medaljör, André Myhrer, är klar för SM i Björkliden samt Maria Pietilä Holmner.

– Det har kommit stora mängder snö under de senaste veckorna, så förhållandena är riktigt bra. Vi räknar med cirka 300 tävlande, säger Jennie Wikström, platschef på Björkliden Fjällby.

I december fick Björkliden landets andra Fis-godkända störtlopp vilket gör att åkarna kan tävla i samtliga discipliner; slalom, storslalom, störtlopp, super G och superkombination, under en hel SM-vecka.

Även finska mästerskapen i super G och störlopp kommer att avgöras under SM-veckan i Björkliden. Detta på grund av att Finland inte har några anläggningar med tillräcklig fallhöjd.

SR Norrbotten
nyheter.norrbotten@sr.se