Upprört efter hockeybråk

Det utbröt ett rejät bråk vid gårdagens match i hockeyns elitserie mellan Luleå och Djurgården. Djurgårdens back Johnny Oduya kastade handskarna, efter avblåsning, och gav sig på Luleås back Per Ledin. Något som Luleå hockey hävdar var ett beställningsjobb.

Luleå Hockey förlorade torsdagens match mot Djurgården med 1-3, men det stora samtalsämnet efter matchen var inte själva slutresultatet utan den incident som inträffade i tredje perioden mellan Djurgårdens Johnny Oduya och Luleås Per Ledin.


Oduya kastade handskarna och gav sig på Ledin. Oduya fick matchsstraff och Per Ledin fyra minuters utvisning.


Luleå Hockeys tränare Jens Hellgren var upprörd efter slutsignalen.


- Det råder inga tvivel om att det var ett rent beställningsjobb och det visste också Djurgårdens tränare om, säger Hellgren.


Bakgrunden till incidenten var en tackling som Per Ledin utdelade till Djurgårdens Mika Strömberg för några veckor sedan. Strömberg har inte spelat sedan dess.  


- Djurgårdens spelare hade en oplockad gås med Ledin och jag tror säkert att grabbarna hade pratat ihop sig, säger Djurgårdens tränare Niklas Wikegård efter händelsen som gav Djurgårdsspelaren fem minuter plus matchstraff. Per Ledin blev utvisad fyra minuter.


- Är man en spelartyp som Per Ledin så får man räkna med smällar då och då, säger Niklas Wikegård.


I tabellen ligger Luleå Hockey fortfarande på slutspelsplats.