Vattenfabrik på gång i Älvsbyn

Planerna på att bygga en vattenfabrik i Älvsbyn är lätt försenade. Målet är att komma igång med produktion efter sommaren, säger Mats Selin i bolaget Eagle Water AB, som nu förhandlar med kommunen om att köpa en fastighet och börja tappa mineralvatten på flaskor.
Karl-Erik Schmidz, som tidigare under drygt 4 år förhandlat med kommunen om att etablera en vattenfabrik i Älvsbyn, är nu ute ur bilden. Mats Selin säger att företagets planer försenats några månader, för att man försöker få tag i billig produktionsutrustning för att dra ner på kostnaderna. Det gäller att handskas försiktigt med pengarna, menar Mats Selin, som arbetar med försäljning av energidrycker. Eagle Water siktar i första hand på den svenska marknaden och undersöker möjligheterna att bli underleverantör till någon stor affärskedja som KF eller ICA.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".