Länspolismästaren förvånad över bristande förtroende

Jag trodde att vi hade ett bra samarbete. Det säger länspolismästare Karl-Bertil Arosenius som är förvånad över Radio Norrbottens uppgifter att länets polisstyrelse inte längre har förtroende för honom.

Den sista mars i år går förordnandet ut för nuvarande länspolismästare Karl-Bertil Arosenius. Då ska regeringen ta beslut om Arosenius ska få förlängt förtroende i ytterligare tre år eller om en ny länspolismästare ska utses.

Bland de remissinstanser som tillfrågas innan en ny länspolismästare ska utses är Norrbottens polisstyrelse. Men där har man idag inget större förtroende för Arosenius.

På tisdagskväll, vid ett informellt telefonmöte, diskuterade de 13 ledamöterna i polisstyrelsen länspolismästarfrågan. Enligt flera oberoende källor, som alla vill vara anonyma, så har nuvarande länspolismästaren Karl Bertil Arosenius inget stöd i länets polisstyrelse.

- Jag blev förvånad när jag hörde på radio att polisstyrelsen inte hade förtroende för mig, säger Karl-Bertil Arosenius.

- Jag trodde att vi hade ett bra samarbete med högt till tak. Men det kanske är så att för att den ena parten känner förtroende för den andre så är det inte säkert att förtroendet är ömsesidigt, säger Arosenius.

Karl-Bertil Arosenius vill idag inte säga om han vill sitta som länspolismästare för de kommande tre åren. Inte heller vad han ska göra om han inte får förnyat förtroende av regeringen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".