Kampen för skogen fortsätter

Igår avbröt Fältbiologerna och bybor från Valvträsk sin två veckor långa aktion på berget Sörfligget. Efter en massiv polis insats insåg de att de inte längre kunde hindra Sveaskogs avverkning, men de har ändå inte gett upp kampen och ser sig inte som några förlorare. Kampen fortsätter på annat håll.

Under ett par veckor har bybor i Valvträsk, tillsammans med medlemmar från Fältbiologerna och Naturskyddsföreningen försökt hindra Sveaskog från att avverka på berget Sörfligget, men igår fick de ge upp efter en massiv polisinsats. Trots det ser sig inte Fältbiologerna som förlorare.

- Framför allt har vi lyckats lyfta fram frågan om att ta sociala hänsyn kring skogsområden. Så även om vi fick ge upp utan att uppnå målet att stoppa Sveaskog så har det varit värt att kämpa och genomföra aktionen på Sörfligget, säger Robert Sandberg, från Rosvik, som är engagerad inom Fältbiologerna och som är en av de som funnits på plats på Sörfligget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".