Länets poliser erbjuds förtidspension

Under våren kommer ett antal poliser som är 61 år och äldre att få erbjudande om att få gå i förtidspension. Hur många som kommer att omfattas av erbjudandet kan polisens länsledning inte uppge idag.
På många orter är det en stor brist på poliser idag. Därför ter det sig märkligt att polisen kommer att komma med ett erbjudande som gör att det kommer att bli färre poliser.- Det är för att få en snabbare föryngring av länets poliskår som man nu tar till det här greppet, säger biträdande länspolismästare Pekka Kairento.Hur många som kommer att få erbjudandet kan han inte säga idag, men det kommer inte att ges erbjudande så att verksamheten blir lidande säger han. Idag finns det 54 poliser i länet som är 61 år och äldre. Från fackligt håll säger man sig inte känna till att det kommer ett erbjudande till äldre poliser att gå, men man säger att det är bra att ett sånt här erbjudande kommer.För att bekosta den här reformen har polisen i länet fått extra anslag från rikspolisstyrelsen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".