Luleå

20-åring gripen för mordförsök efter knivbråk

Uppdaterad 10:03
En 48-årig man vårdas med svåra skador på intensvivvårdsavdelningen vid Sunderby sjukhus efter att han sent igår kväll knivskurits i en by utanför Luleå. En nära anhörig man i 20-årsåldern har gripits misstänkt för försök till mord.

En man i 50-årsåldern vårdas med svåra skador på intensivvårdsavdelningen vid Sunderbyns sjukhus efter en knivskärning natten mot lördagen.

Mannen knivskars svårt strax före midnatt i sitt hem i en by norr om Luleå. En man i 20-årsåldern greps misstänkt för grov misshandel, men han är nu misstänkt för försök till mord.

Den gripna uppges vara en nära anhörig till offret. Mannen var onykter vid gripandet och hade på lördagsmorgonen därför ännu inte hörts av polisen.

Enligt länsvakthavande ska offrets familj ha blivit vittne till händelsen och tillkallat hjälp från SOS som i sin tur larmat polisen.

Sveriges Radio Norrbotten
nyheter.norrbotten@sr.se

(TT)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista