Riktad narkotikasatsning har gett resultat

Bodenpolisens nya arbete mot narkotikabrottsligheten har gett gott resultat. De riktade satsningarna mot narkotikamissbruk bland särskilt ungdomar startade i höstas och har hittills lett till ett tiotal tillslag.

- Det vi har hittat hittills i Boden är amfetamin, hasch, ecstacy, bensodiazepiner, som är narkotikaklassade läkemedel, säger Mikael Nilsson som är en av poliserna deltar i insatsen.

Partymissbrukare
Det saknades länge ett koncentrerat arbete mot narkotikabrottslighet i Boden, men sedan några månader tillbaka arbetar två polismän i en riktad insats mot narkotikabruk och försäljning.

Det är ett långsiktigt arbete, som startats genom att man identifierat fyra problemområden: Ungdomar som misstänks vara på väg mot ett missbruk, etablerade missbrukare, asylsökande med missbruk samt ett relativt nytt fenomen: så kallade partymissbrukare.

- Just den här liberala inställningen till droger är lite anmärkningsvärd. Det är vanliga ungdomar, 18-25 år, som tyckr att det är roligt att gå på krogen och dansa och så vidare. De tar droger för att de tycker det är roligt och ser inga faror med det, säger Mikael Nilsson.

Vapenbeslag
Arbetet har hittills lett till ett tiotal husrannsakningar med förhör, narkotikabeslag och vapenbeslag.

- I samband med husrannsakningar så har det i något fall påträffats vapen. Det är haneldsvapen och kan vara pistoler och gevär, säger Mikael Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".