Luleå

Skärgårdsfestival i Klubbviken

Luleå får ännu en sommarfestival. " Skärgårdsliv " ska arrangeras andra veckan i juli ute i Klubbviken på Sandön.

Ett jättestort danstält ska garantera mot regn och det blir en festival med nöjes- och kulturinriktning: Kvällsdans, konsthantverk och försäljning av fisk av skärgårdsfiskare.

Arrangörer är Göran Widén och Johan Björklund som arrenderar Klubbvikens havsbadsanläggning av kommunen.

- I fem år har vi haft Klubbviken med restaurang. Vi har ökat omsättningen fyra gånger.

- Nu tycker vi att det är dags att gå vidare och ordna en sommarfestival med barn-aktiviteter, kvällsdans, underhållning av bra bluesband och dansband. Vi tycker också att det bör finnas god mat, och Norrbottensbetonad sådan, förklarar Göran Widén, som är  arrangör tillsammans med Johan Björklund.

De båda driver både Brändö Konferens och Klubbviken Havsbad och med sig på skutan har de ägarna och skepparna till turbåtarna M/S Kungsholm och Stella Marina för transporterna morgon och kväll till Klubbviken.

Båtfolket får lägga till i hamnen i Klubbviken eller hjälpas in på stranden av hämtbåtar från sina egna båtar.

Festivalen Skärgårdsliv ordnas mellan 7 och 10 juli.

Artister är bland andra: bluesbanden Anders and the blueminds och Bluebirds från Skövde. 250 kg kärlek kommer liksom DJ Svante och magikern Peter Varg.

Inger Marklund
Sveriges Radio Norrbotten
inger.marklund@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista