Stora förväntningar på Perssons be(s)ök

Det finns stora förväntningar på länsnivå när statsminister Göran Persson (s) idag anländer till Norrbotten. Han ska bland annat få se både militär- och civil testverksamhet. Landshövding Per Ola Eriksson hoppas också att statsministern har med sig något från sitt statsbesök i Finland igår som kan vara bra för Norrbotten.

Frågan om testverksamhet utreds just nu av regeringen. Man ska dels utreda om utländsk militär i framtiden ska kunna göra tester i Sverige och dels om den civila och militära verksamheten kan samordnas och bilda en ny basindustri i Norrbotten. 

Just detta med testverksamhet i ett brett perspektiv, både civilt och militärt, är också vad statministern bland annat ska bjudas på idag.

Enligt landshövding Per Ola Eriksson ska en hel rad andra frågor också klaras av. Exempelvis utlokalisering av statliga verksamheter, men även utbildningssamarbete och det är det han hoppas att statsministern ska ha med sig besked om från Finland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".