Besked om polispengar dröjer

År 2004 är ett osäkert år ekonomiskt för polisen i Norrbotten. Besked från Rikspolisstyrelsen om fördelningen av mellan 500 och 600 miljoner kronor är försenat enligt Anders Havnesköld ekonomidirektör vid länets polismyndighet.
Länets polismyndighet väntas under 2002 få sin budget i balans och kan därmed nyanställa poliser. För 2004 ser det mera osäkert ut. Rikspolisstyrelsen arbetar just nu med att fördela mellan 500 och 600 miljoner kronor till landets polismyndigheter och besked om det dröjer, enligt Anders Havnesköld. Norrbottens polisverksamhet utgör ungefär 3 procent av den totala polisverksamheten i landet. Om anslaget skulle motsvaras av den andelen skulle länet enligt Anders Havnesköld få omkring 15 miljoner kronor. Han tror dock att Norrbotten bara får en del av den summan. -Ett tillskott är viktigt om länet ska kunna fortsätta att nyanställa och utöka antalet poliser i Norrbotten, säger Anders Havnesköld
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".