Paket utan kompensation

Det utlovade Norrbottenspaketet är inte en kompensation för kommande försvarsneddragningar. Det säger statsminister Göran Persson (s) som i två dagars reser runt i Norrbotten.

Statsministern har dock all förståelse för den oro som finns i Norrbotten, inför dem kommande stora försvarsneddragningarna.

- Vi vet ännu inte hur försvarsbeslutet kommer att se ut, men vi vet att pengar kommer att omfördelas från Försvarsmakten till rättsväsendet, säger statsminister Göran Persson.

Besöket i Norrbotten inleddes igår, i Arvidsjaur. Där har statsministern bland annat fått se prov på hur biltestverksamheten fungerar. Något som verkar ha gett honom en del intressanta uppslag inför det kommande Norrbottenspaketet.

- Ja, jag har fått se en del intressanta saker som jag inte visste om tidigare, säger Göran Persson.

Samtidigt poängterar han att han är rädd för att förväntningarna i länet är för stora på det så kallade Norrbottenspaketet som kommer att presenteras senare i vår.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".