Vägsatsningar i Norrbottenspaketet

Det kan bli satsningar på vägar, järnvägar och utbildning i det kommande Norrbottenspaketet.

I dag besökte statsminister Göran Persson Länsstyrelsen i Luleå efter att i två dagar rest omkring i länet och mött ledande politiker. Det som diskuterats är intrastruktursatsningar, till exempel Haparandabanan, upprustning av Malmbanan, Norrbotniabanan mellan Luleå och Skellefteå, upprustning av väg 97 mellan Luleå och Boden, tjälsäkring av vägarna och förlängning av flygplatsen i Arvidsjaur.

Det kan också bli pengar till utbildningen, högskolesamarbetet mellan Norrbotten och finska Lappland, turismen och kulturen. Göran Persson uttryckte sig också mycket positivt om biltestverksamheten och raketbasen i Vidsel, så möjligtvis finns det också med.

Innan statsministern talade till anställda på Länsstyrelsen möttes han av demonstranter från Greenpeace, som krävde att Fastighetsverket stoppar avverkningarna i Pakkojåkka utanför Jokkmokk, men det hade han ingen kommentar till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".