Kd-politiker värnar om F21

I går fick politiker från kristdemokraterna information om F21 i Luleå, Bodens garnison och K4 i Arvidsjaur, inför det kommande beslutet i riksdagen om det framtida försvaret.

Riksdagsman Mats Odell räknar med att det blir nerskärningar i försvaret, men han har svårt att säga hur det kommer att drabba Norrbotten. Han tycker att förbanden i Norrbotten bedriver effektiva verksamheter.

Mats Odell tycker att F21:s framtid ser god ut, då man samverkar med Luftfartsverket och en stor satsning har gjorts på flottiljen. Därför skulle han bli förvånad om det händer något med F21.

Riksdagsman Erling Wälivaara, tidigare anställd på F21, säger att det skulle kännas smärtsamt om han skulle bli tvungen att besluta om att lägga ner F 21. Inget förband har fått fribrev, men han tror ändå att flottiljen blir kvar och han ska göra vad han kan för att det inte ska bli nedläggning.

Niklas Jälén
niklas.jalen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".