Trä-samarbete istället för konkurrens

Golv, lister, interiörer och panel -  fyra träförädlingsföretag i Norrbotten och Västerbotten har börjat samarbeta i stället för att konkurrera. Tanken är att de tillsammans ska de nå en större marknad.

Det hela började med en tävling. Verket för näringslivsutveckling, Nutek, efterlyste nya idéer för hur småföretagare skulle kunna marknadsföra sig. Fjällbonäs trävaru i Arvidsjaur och tre västerbottniska träföretag kläckte idén på att samarbeta under ett gemensamt varumärkesnamn - och fick pengar för att utveckla sin idé. De fyra företagen har alla olika inriktningar. Knut Grahn, vd på Fjällbonäs trävaru i Arvidsjaur ser bara fördelar med samarbetet.

- Vi har redan fått vår första order till Irland på över en miljon kronor, säger Knut Grahn, vd på Fjällbonäs trävaru i Arvidsjaur som bara ser bara fördelar med samarbetet..

Gruppen har anställt en koordinator som ska leda arbetet och har lanserat en hemsida.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista