Kustbevakningen utökar när polisen drar ner

Kustbevakningen i Norrbotten kommer att utöka personalstyrkan för att kunna ge en bättre service och öka tryggheten för allmänheten. Detta efter att polisbåten som patrullerade kusten dragits in nyligen.

Under våren kommer två till tre man ska anställas för att börja tjänstgöra på kustbevakningen under hösten.

- Med den nyanställda personalen kommer det att finnas en extra båtbesättning som gör att Kustbevakningen kommer att ha en båt ute i Bottenviken dygnet runt, säger Sixten Innala på kustbevakningen i Luleå.

Med två besättningar som det var tidigare varit svårt att leva upp till dom krav som finns på kustbevakningens tillgänglighet vid larm och olyckor. Speciellt svårt blev det när polisbåten drogs in för två år sen.

- Men nu kommer säkerheten och servicen till sjöss att förbättras. Tidigare var 40 procent av den tid vi hade på sjön transport tid, nu när vi finns ute kommer den tiden att minska drastiskt, säger Sixten Innala på kustbevakningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".