Tomas Bresky och Åsa Acking två av personerna bakom den nya nättidningen toppmotet.se.
Norrbotten

Toppmotet är en ny medieröst i länet

– Mot på göteborgska betyder korsväg, man möts olika vägar, så då tyckte vi att toppmotet är ett bra namn, säger Tomas Bresky, en av personerna bakom den nya nättidningen som publicerades idag.

– Vi var några personer som satt tillsammans och löste "världsproblemen". Vi kom fram till en hel del intressant och tyckte att det borde nå ut till fler, så idén om en nättidning föddes, säger Tomas Bresky.

Toppmotet har journalistiska ambitioner att bland annat närgånget analysera politiska partier, beskriva privatisering av skolan och följa kulturfrågorna.

– Vi kommer att uppdatera när vi har nå't, säger Åsa Acking. Det viktiga är att vi har nåt vettigt att förmedla - inte att uppdatera varenda dag.

Bakom den ideella förening som ger ut tidningen står Åsa Acking, Tomas Bresky, Lars Lindberg och Bernt Viklund - en arkitekt och tre kända medieprofiler. 

Norrbotten är utgångspunkt för tidningens innehåll och bildkonstnärer och fotografer i länet ska uppmärksammas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".