Aktionen vid Sörfligget polisanmäld

Naturskyddsföreningens ordförande Mikael Karlsson har polisanmälts för aktionerna mot skogsavverkningarna på Sörfligget, nära Valvträsk i Bodens kommun.

Den anonyme anmälaren anser att Karlsson uppmanat ungdomarna till brott och att ungdomarna därför ska slippa undan eventuella straff.

- En polisanmälan behöver inte leda till att bedömningarna om vilka brott som bnegåtts förändras, säger Ulrika Wahlberg, som är chef för kriminalpolisen i Boden.

Själva bedömningen av om brott har begåtts görs först efter omfattande kartläggning av vad som hänt och vem som gjort vad. Varje inblandad person ansvarar för sitt handlande och kan därför i slutändan hamna inför rätta och dömas till skadestånd och här är Sveaskogs krav på utredningen viktiga.

- De har ganska stor betydelse och ersättninganspråken spelar roll i den här typen av ärenden, så vi pratar ju med dem också, säger Ulrika Wahlberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".