Tobias Baudin valdes till 1:e vice ordförande för fackförbundet Kommunal.Foto: Sveriges Radio Norrbotten.
Sverige

Baudin invald i Kommunals ledning

Tobias Baudin, tidigare ordförande för Kommunal Norrbotten, valdes idag till ny förste vice ordförande för ett av Sveriges största fackförbund Kommunal.

På den tredje dagen av Kommunals kongress valdes Norrbottenskända Tobias Baudin till ny förste vice ordförande.

– Jag känner en otrolig stolthet över att bli vald av kongressen. Det känns inspirerande att få komma igång med allt det som uppdraget innebär. Det är också spännande med en så stor förändring i livet som detta faktiskt är. Utöver yrkesmässigt också praktiskt med pendling till Stockholm från Luleå, till exempel, skriver han i ett pressmeddelande.

Tobias Baudin arbetade innan uppdraget som ordförande för Kommunal Norrbotten. Det arbete han påbörjade där vill han föra vidare till hela Kommunal.

– Jag vill främst skapa ett mer synligt Kommunal. Ett Kommunal som syns och är starkt. Som kan påverka omvärlden och beslutsfattare på alla områden och nivåer. Det är på detta sätt som vi på sikt kan förändra villkoren för medlemmarna i Kommunal, skriver Tobias Baudin.

Annelie Nordström Hellander valdes på fackförbundet Kommunals kongress till ny förbundsordförande efter Ylva Thörn.

Nordström Hellander är sedan ett år tillbaka första vice ordförande i Kommunal. Hon är barnskötare och har tidigare bland annat varit kommunalråd (S) i Vilhelmina.

Fakta: Tobias Baudin

Tobias Baudin, fyller 36 på juldagen, bor i Luleå med fru och två döttrar. Han är maskinist till yrket.

Sin fackliga karriär inledde han 1997 när han blev arbetsplatsombud. Han har suttit i Förbundsstyrelsen och var ordförande för Kommunal Norrbotten innan han valdes till förste vice ordförande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".