Polisen i Norrbotten vill arbeta mot människohandel

Regeringen har öronmärkt 30 miljoner kronor under tre år, för arbete mot människohandel. Nu hoppas polisen i Norrbotten att de ska få ta del av pengarna.

- Vi kommer att ansöka om att få pengar till en bred utbildning, för både chefer och poliser på fältet. Inriktningen i utbildningen ska vara att förstå detta med människo- och sexhandel, men även sexköp och mekanismerna bakom allt de här, säger biträdande länspolismästare Pekka Kairento.

Genom utbildningsinsatserna tror Pekka Kairento att polisen kan vi bli bättre på att upptäcka och med det också bekämpa den här typen av brottslighet

Det är 10 miljoner kronor per år, som regeringen avsatt för för de kommande tre åren. Det här är en pott pengar som alla polismyndigheter i landet kan ansöka att få ta del av, men i Norrbotten tror man att det finns goda möjligheter att få en del av kakan.

- Med tanke på den debatt som varit och Norrbottens geografiska läge har jag goda förhoppningar om att en del av dom här pengarna kommer att hamna i länet, säger Pekka Kairento.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".