Skottlossning i Luleå

Polisen knackar dörr

Förundersökningen har nu inletts efter nattens skottlossning på Skurholmen i Luleå, när någon sköt tre skott genom ett fönster på ett bostadshus.

En fastighet på Skurholmen i Luleå utsattes vid 01-tiden i natt för beskjutning. Det är dock ännu oklart om vad som är motivet eller mer exakt vad som inträffat.

Enligt vakthavande polisbefäl har skotten gått genom ett fönster i husets kontorsdel och inne i bostaden finns tre kulhål i väggen, vilket tyder på att det handlar om ett grovkalibrigt vapen.

Ägaren som är 47 år uppges vara en vanlig "Svensson" som befann sig hemma när bostaden på Mellangatan besköts i natt.

Det var en granne som larmade polisen om skottlossning, men i övrigt har ingen sett någon eller något som kan bindas till händelsen.

Totalt var fem polispatruller inblandade i nattens insats.

Polisen har under förmiddagen genomfört en teknisk undersökning av huset men har ännu ingen gripen misstänkt för vad som hittills betecknas som framkallande av fara för annan.

Polisen har under dagen knackat dörr i området, vilket har gett en del resultat i form av tips. Men hittills har ingen misstänkt gärningsman gripits, och polisen kommer fortsätta att knacka dörr i området även i kväll.

Mer information än så kan polisen inte gå ut med just nu eftersom det skulle riskera att utredningen påverkas.

Ingen fick några fysiska skador vid skottlossningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".