Kampanj mot sexhandel

På måndag, den internationella kvinnodagen, då inleds en rikstäckande kampanj mot sexhandel. I den ingår bland annat att granska vad varje kommun gör för att bekämpa porrhandeln.

Det är vänstern som driver kampanjen där bland annat EU-parlamentarikern Marianne Erikssons rapport om sexindustrin i Europa ligger har en central plats.

- Den här rapporten visar på att man måste ta tag i efterfrågande sidan, männen och undersöker vilka behov en del män har, och som är orsak till de köper sex, säger Marianne Eriksson.

Enligt de studier som Marianne Eriksson gjort så är sexindustrin gigantisk och omsätter mellan fem och sju miljarder dollar, det är mer än världens sammanlagda militära utgifter.

- Rapporten har väck starka känslor, flera ledamöter i kvinnoutskottet vill förhindra att den skickas vidare till EU parlamentet för ställningstagande. Den skulle ha behandlats i början av nästa vecka men utskottet har skjutit upp det, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista