Luleå

Tre miljoner dyrare

Boule- och skateboardbygget på Örnäset i Luleå får tre miljoner mer av kommunen för att den blivit dyrare att bygga än beräknat.

Totalt skulle hallen, med boulebanor, kafé och extremsporter som cykel och skateboardramper kosta Luleå kommun sexton miljoner kronor från början. Nu kommer det till tre miljoner extra för parken.

- Vi räknar med att hallen som ska ha skateboard inomhus och de andra aktiviteterna ska vara färdigställd enligt planerna, nu i höst 2010.

- Men det har varit knepigt att få byggare till skateboardparken utanför hallen, eftersom det betraktas som svårt att bygga dessa banor med half-pipes, säger kommunalrådet Karl Petersen (S).

- Men senast i mitten av juni 2011 ska skateboardparken ute vara klar.

Banorna ska byggas i betong och trä och en del av konstruktionen ska bäras upp av delar från SSAB. Konstruktionerna är svåra att utföra.

Allktivitetshallen med park på Korpcenter, Örnäset i Luleå blir den största i Norrbotten. Och det är långt till liknande anläggningar i Sverige. Skateboardramper har efterlysts av ungdomar i Luleå under flera år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".