Nya tjänster till företag och arbetslösa

Företag och arbetslösa i Norrbotten och i övriga Sverige ska få bättre stöd från Länsarbetsnämden framöver. I april inför Arbetsmarknadsstyrelsen, AMS, ett nytt utbud av tjänster. Just nu arbetar man vid länsarbetsnämden i Norrbotten med att förverkliga det.

- Syftet med det här tjänsteutbudet för våra kundgrupper är egentligen att vi ska bli tydligare och framförallt också effektivare i vårt sätt att arbeta, säger Göran Nilsson, biträdande länsarbetsdirektör i Norrbotten.

Man vet redan sen tidigare att många klarar att söka jobb på egen hand med hjälp av de internettjänster, telefonarbetsförmedlning och andra slags hjälpmedel som tillhandahålls av länsarbetsnämnden och som har funnits en tid. Enligt Göran Nilsson pågår därför ett internt arbete inom länsarbetsnämden som går ut på att styra om personalresurserna till andra grupper som behöver dem bättre.

- Då får våra personalresurser mera gå till de arbetssökande som står längst ifrån arbetsmarknaden, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".