Landstinget färdigbantat

Personalnedskärningarna inom Landstingets administration är nu i stort sett slutförda och personalstyrkan har minskats med nära 70 personer.
Det var i början av förra året som administrationen fick krav på att minska personalkostnaderna med 25 mil joner kronor. 377 personer fick söka sina egna eller andras jobb och det blev en hel del omplaceringar. Projektledaren för avbemanningen Sören Jansson har ett par personer kvar att finna lösningar för, men kan summera att 22 personer lämnat Landstinget med avgångsvederlag och 26 personer har gått i förtidspension. 16 personer har slutat eller gått till andra jobb utanför Landstinget. Formellt är hans uppdrag nu slutfört. Facket SKTF:s Jerry Nilsson säger, att avbemmaningen gått bättre än förväntat men långt ifrån smärtfritt. Många, som har gått i förtidspension, hade gärna fortsatt några år till eller hoppats på en bättre överenskommelse. Nilsson säger också att Landstinget drabbats av en markant kompetensförlust när så många rutinerade anställda lämnat organisationen. Han tror att det blir svårt att täppa till de luckor som uppstått.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".