Österrikare värvad till Luleå

Luleå Hockey har gjort klart med det första nyförvärvet för säsongen 2004-2005. Luleå satsar på en ung talang från Österrikes bästa lag, Klagenfurt.

Thomas Koch är namnet på den synnerligen lovande forwarden som ännu inte fyllda 21 år är högaktuell för det österrikiska VM-laget.
-Thomas är en begåvning och alldeles för bra för den österrikiska ligan. Nu är det hög tid för honom att gå vidare. Att göra det i Luleå Hockey i den svenska Elitserien blir en utmaning men jag är inte ett dugg orolig. Thomas kommer att klara det steget, säger Luleå Hockeys klubbordförande Johan Strömwall.

Det är inte någon fysisk jätte som Luleå Hockey kontrakterat för 1år. Thomas Koch är bara 173 lång och väger måttliga 78 kilo.
-Vi vill tillföra fart, teknik och kreativitet. Det är kvaliteter som Thomas besitter. Han är, helt enkelt, grundligt skolad, berättar Strömwall.
Thomas Koch är nominerad i den trupp ur vilken Österrikes slutligen tar ut sitt  VM-lag till A-VM i Tjeckien i vår.
Thomas Koch ligger på andra plats i Klagenfurts interna poängliga denna säsong.
På 44 matcher har han svarat för 21 mål och 25 assist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".