Bondeägt slakteri nyanställer

Norrbottensböndernas satsning på ett eget slakteri som ersättning för det nedlagda SCAN-slakteriet i Luleå var en vågad satsning, men det går bra för slakteriet. Redan efter fyra månaders drift konstaterar Norrbottensgårdens platschef Ingemar Hansson, att han måste nyanställa två till ra
Redan efter fyra månaders drift konstaterar Norrbottensgårdens platschef Ingemar Hansson, att han måste nyanställa två till fyra slaktare redan i februari. För drygt två år sedan stängde Swedish Meats Scan-slakteriet i Luleå. Norrbottensbönderna kände sig svikna, mobiliserade medlemmarna och byggde ett nytt eget slakteri under namnet Norrbottensgården. Affärsidén är att leverera lokalproducerat kött som vidareförädlas av Alviks Chark - och den vågade satsningen ser ut att hålla. SCAN-slakteriet hade 130 anställda. Norrbottensgården har idag under tio anställda och kommer att förbli ett litet slakteri för bönder i Norrbotten och Norra Västerbotten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".