Hård kritik mot Kalix kommunalråd

Resultatet för Kalix kommun 2003 visade på underskott. Nu anklagas kommunalrådet Peter Eriksson för att ljuga om det dåliga reultatet.

- Han går ut med felaktiga uppgifter, säger socialdemokraternas gruppledare Robert Forsberg.

Kalix kommuns underskott för 2003 blev 11,3 miljoner. Men Kalix kommunalråd Peter Eriksson (mp), tycker inte att kommunens resultat är alltför illa. Det här upprör Robert Forsberg.

- Peter Eriksson borde se om sitt eget hus innan han anklagar andra för den dåliga budgeten. Vi saknar ett kommunalråd som är här på heltid. Peter Eriksson sa i Norrbottensnytt igår att kostnaden för varje elev på Naturbruksgymnasiet ökat kraftigt och att det kan bli nedskärningar inom gymnsieverksamheten. Men Robert Forsberg säger att det är felaktiga uppgifter och att kostnaden per elev i stället har minskat.

- Det här är en dålig analys av hur det fungerar på Naturbruksgymnasiet. Större delen av eleverna blir kvar i länet efter utbildningen som skattebetalare och det slår han mot. Eleverna är en tillgång som kommunen ska dra nytta av och inte skylla på en dåligt skött ekonomi, säger Roberg Forsberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".