piteå

Yogaswing inspirerar mässbesökare

I år har människors hälsa har blivit den stora satsningen på Noliamässan i Piteå.

Noliamässan i Piteå är i full gång med över 700 utställare. I år finns det något som klingar lite extra, och det är människors hälsa som har blivit den stora satsningen. Maria Wikström är en av de ansvariga på Hälsans hus under Noliamässan.

– Vår vision är att man ska få motivation och inspiration kring sådant som har med hälsa att göra. För hälsan är det viktigaste, säger hon.

Hälsans hus har ett stort plan med olika montrar där man bland annat har en föreläsning om rawfood, att äta bra mat som inte är varmare än 42 grader. Och en yogasving som man hänger i för att få ro i själen.

– Den är alldeles underbar, man sträcker ut ryggen och den är verkligen ett hjälpmedel både fysiskt och emotionellt, säger Maria Wikström.

Hälsans hus har tvingats säga nej till flera utställare som har velat komma på utställningen och satsningen på hälsa har redan blivit en succé.

– Vi har många som kommer söderifrån och ställer ut, det är helt fantastiskt. Dem vi träffat tidigare har sagt att de ville komma hit för att se Norrland, säger Maria Wikström.

Johannes Gullbrand

Johannes Gullbrand. Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder.

johannes.gullbrand
@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista