Brott mot unga ökar i Luleå

– Vi ska lära oss mer om hur vi kan hjälpa ungdomarna bearbeta det de varit utsatta för, säger Eva Forsberg på Brottsofferjouren, Luleå.

Den senaste tiden har Brottsofferjouren i Luleå märkt av en ökning av samtal från ungdomar. Många av dem som ringer är inte mer än 13-14 år. Enligt Eva Forsberg på Brottsofferjouren är det svårt att få ungdomar att prata om det de varit utsatta för. Och det måste de göra för att kunna bearbeta händelsen.

– Ungdomar har svårare att gå vidare efter att de varit utsatta för brott. Forskningen visar dessutom att de som inte får rätt bemötande själva kan bli kriminella, säger Eva Forsberg.

Vidareutbildning för bättre stöd
I maj åker de som arbetar för Brottsofferjouren till Stockholm på studiebesöket till Ann Hellströms stödcenter för unga brottsoffer. Där hoppas de få tips och råd så de bättre ska kunna hjälpa de ungdomarna som söker hjälp på Brottsofferjouren i Luleå.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".