Undersökning om sexhandel läggs ned

Trots att polisen vet att det förekommer sexhandel i länet så lägger nu åklagaren ned förundersökningen på grund av bristande bevis.

Rikskriminalens rapport från förra året visade att det fanns omfattande sexhandel i Norrbotten. En utredningsgrupp skapades med folk från Rikskriminalen och Länskriminalen för att klargöra sexhandelns storlek i Norrbotten.

Bevisnivån är väldigt hög i sådana här fall. Det behövs i stort sätt ett vittne och sådana är det svårt att få tag i, säger åklagare Åke Hansson.

Lars Öberg är kriminalkommissarie och satt med i utredningsgruppen. Han säger att polisen kommer fortsätta att jobba mot den befintliga sexhandeln i länet. Han lyfter även fram att ett större samarbete över gränserna mot Norge och Finland skulle göra det lättare att hitta bevismaterial. Men i dagsläget är alltså förundersökningen nedlagd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".