Maktskifte i Jokkmokk

Det blir nu återigen maktskifte i Jokkmokk. Vid ett extra kommunfullmäktige igår kväll tog socialdemokraterna över det politiska styret i Jokkmokk genom en ny politisk allians.

- Förhoppningsvis ska vi nu få den arbetsro som vi behöver, säger socialdemokraternas ordförande i Jokkmokk Roland Boman, som är lättad efter gårdagen.

Onsdagens extra fullmäktige innebär att den nya alliansen tar över det politiska styret i styrelser och nämnder. Det var bara ordförandevalet till kommunstyrelsen som inte kunde genomföras. Den 15 april ska socialdemokraterna presentera sin kandidat till posten som kommunalråd.

Socialdemokraterna kommer att samarbeta med kristdemokraterna och den politiske vilden Max Svensson. Men Roland Boman ser också möjligheter att bredda samarbetet.

- Det kommer att skapas former för nya samarbeten och vi kommer att föra diskussioner med företrädare för andra partier under våren, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista