Statsministern har stort väljarförtroende

Göran Persson är den partiledare som de svenska väljarna har störst förtroende för. Det visar Aftonbladets Sifo-mätning som publiceras på Annandagen.

Socialdemokraten Göran Persson har ett stort eller mycket stort förtroende hos 44 procent av väljarna. På andra plats ligger folkpartiledare Lars Leijonborg på 33 procent - tätt följd av nye moderatledare fredrik Reinfeldt på 32 procents förtroende.

Centerns Maud Olofsson får 29 procent och miljöpartiets språkrör Maria Wetterstrand och Peter Eriksson får 25 procent. Vänsterpartiets nye ledare Lars Ohly får 18 procent och det här betydligt bättre än hans företrädare Ulla Hoffman, men samtidigt mycket lägre än de nivåer som Gudrun Schyman brukade uppnå som vänsterledare.

Mätningen utfördes genom intervjuer med 977 personer mellan den 29 mars och den 1 april. Att Göran Hägglund fick så extremt låga förtroendesiffror kan bero på att han då ännu inte officiellt tillträtt som partiledare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".